keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Mörbid Vomitin helvetillinen kakkoshönkäys

© Toni Salminen / Metalscope
Loppukesästä 2012 ilmestyneestä Mörbid Vomitin ensidemosta tuli intoiltua kovastikin ja sen ensi kuussa virallisesti julkaistavaa seuraajaa "I Breathe Hell" EP:tä kuunnellessa käy heti selväksi, ettei debyytti ollut suinkaan mikään yksittäinen mainiosti onnistunut vahingonlaukaus. Lahtelaisten jo aiemminkin tehokkaasti kalmaa sylkevä kanuuna on nyt kalibeeriltaan entistäkin järeämpi, sen osumatarkkuus on parantunut selvästi ja ammusvalikoimastakin löytyy vieläkin laaja-alaisemmin ja letaalimmin tuhoa tekevää kranaattia.

Kuten aiemminkin, myös tältä julkaisulta löytyy neljä mureaa death metal -kappaletta. Jos veisujen keskipituus onkin tällä kertaa venähtänyt hieman aiempaa pidemmäksi, löytyy niistä nyt myös enemmän aiempaa harkitumpaa ja paremmin sovitettua sisältöä sekä hienoja melodioita ilman että Mörbid Vomit olisi karannut liian kauaksi juuriltaan tai menettänyt tippaakaan iskukyvystään. Itse asiassa sen astetta sivistyneempi ulosanti yhdessä sopivasti terävöityneimpien soundien kanssa tekee bändistä vain entistä julmemman ja tehokkaamman kuuloisen.

Orkesteri on reilussa vuodessa saanut hierottua pakettinsa pelkästään hyvässä mielessä niin tiukan ammattimaiseksi, ettei parannettavaa jää kuin korkeintaan pienten ja todennäköisesti lähes kuulemattomien detaljien hienosäädössä. Nyt kahden harjoittelujulkaisun jälkeen seuraava ja ainut järkevä etappi on alkaa työstämään täyspitkää albumia, josta kiinnostuneita varmasti myös löytyy.

Tulevan julkaisun avausraita "Engulfed by the Plague":


Ainoastaan netissä julkaistava "I Breathe Hell" -sessioiden bonuskappale, lainaversio Ghostin Prime Moverista, on sekin taipunut MV:n käsittelyssä täysin kivuttomasti bändin itsensä kuuloiseksi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti