perjantai 19. heinäkuuta 2013

Haunted by the Swamps of St.Michel "S/T" EP

1. Prelude to Omega
2. Reflections After Dark
3. Mountain High
4. (Interlude)
5. Come to Sleep

Kokonaiskesto: 20:48


Syntymäkaupungistani Mikkelistä ponnistavan kaksikon ympärilleen kasaama projekti on kolme vuotta kestäneissä talkoissaan saanut urakoitua ja taltioitua ihan fyysiselle formaatille saakka reilu 20 minuuttia musiikkia, jota se itse kutsuu dark acoustic folkiksi. Mistään rempseästä oluensärpimisrämpytyksestä ei kuitenkaan ole kysymys, sillä melankolisten ja tummasävytteisten, joskaan ei synkkien, kappaleiden juuret voi jäljittää jopa 70-luvulle saakka. Porukkaa ei kuitenkaan voi syyttää retroilusta, vaan se onnistuu kuulostamaan täysin ajattomalta.

Vaikka akustiset kappaleet ovat tässäkin tapauksessa varsin yksinkertaisia, on niiden rakenne ja yllättävänkin monipuolinen sisältö kuitenkin erityisen tarkkaan harkittua ja sovitettua. Kauniit melodiat ja näppärät näppäilyt onnistuvat luomaan lähes koskettavan harrasta tunnelmaa ja harvakseltaan käytetyt lisäinstrumentit kuten koskettimet, piano ja sello antavat oikeanlaista lisäväriä vetämättä kuitenkaan liiallista huomiota itseensä. Myös laulajavalinnat Mari Björklundissa ja Maja Normingissa ovat osuneet kohdalleen. Molempien äänissä on miellyttävää kuulautta ja lämpöä ilman minkäänlaista ärsyttävän hempeää keijukaisefektiä.

EP:n ehdoton tähtihetki on huuliharpun oivallisesti värittämä "Mountain High", jossa lauluvastuussa olevan Marin äänessä on voimaa ja korvia hivelevää tummaa sävyä selvästi "Prelude to Omegaa" enemmän. Muutenkin muihin kappaleisiin verrattuna hivenen ronskimmin vedettynä se onnistuu kuulostamaan kummallisen kiehtovalta sekoitukselta folia bluesia. Tämän suuntaista tulkintaa projektilta soisi kuulevansa lisääkin.

HbtSoSM avaus on varsin väkevä ja juuri oikeassa mitassa. Toivon mukaan intoa ja inspiraatiota luoda lisää löytyy jatkossakin, vaikka siihen menisikin toiset kolme vuotta tai enemmän.

Arvosana
0 = Megaton
M = Megatiivinen
MM = MikroMega
MMM = MiniMega
MMMM = Megamainen
MMMMM = Megalomaaninen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti