keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Seremonia "Uhrijuhla" video

Seremonian nimetön debyytti ilmestyi viime perjantaina 14.9.2012 ja lähes heti perään saatiin ihastella toista levyltä kuvattua musiikkivideota "Uhrijuhla"-kappaleesta. Ennen albumia julkaistu "Rock'n'Rollin maailma" video "aiheutti kohua" ja "nousi nettihitiksi" käyttääkseni nykyuutisoinnin ärsyttävän suosittuja termejä.

Puritanistisimmat raskaan rockin ystävät ehtivät leimata pelkän videon perusteella Seremonian jonkinlaiseksi hipstereiden yritykseksi hypätä okkultistisen rockin trendikelkkaan mukaan ja/tai tehdä pilkkaa käsittelemällä post-modernin ironian keinoin koko genreä. Megafakta © kuitenkin on, että koko levy on helvetin hyvä ja sen jokainen osa-alue toimii hienosti aina visuaalisesta ilmeestä, sanoituksista ja soundeista lähtien itse biiseihin saakka. Naivismi on tyylisuuntauksena musiikissakin toimiva yhä edelleenkin, jos se vain on osattu toteuttaa täysvaltaisesti.

Seremonia kuvailee itseään "psykedeliasävytteistä jytärokkia esittäväksi ja suomeksi laulavaksi yhtyeeksi" ja lause kiteyttääkin oivasti mistä bändissä ja sen musiikissa on kysymys. Olenkin aivan varma, että tehdäkseen tämän kaltaista musiikkia näinkin taitavana pakettina tarvitsee olla vallan hyvin perehtynyt genren pioneereiden musiikkiin sekä samalla myös sisäistänyt heidän koko konseptiaan. Mm. kotimaisten Sarcofagusin ja Moottorilintujen perintöähän tässä vahvasti vaalitaan.

Suomeksi sanoittaminen ei koskaan ole helppoa, mutta basisti Ilkka Vekan tekstit istuvat hienosti musiikkiin ja ovat samalla hyvä kunnianosoitus vuosikymmenten takaiselle lyriikalle. Eivät ne englanninkieliset tekstitkään aina niin kummoisia ole, jos oikein tosissaan lähdetään analysoimaan. Ne vain yhä edelleen monesti kuulostavat hienommilta kuin sama asia härmäksi sanottuna.

Ilkan seremonialliset eväät esitellään muuten 26.10.12 ilmestyvässä Inferno #9:ssä ja olenpahan aikeissa myös jututtaa herraa kitaristi Ville Pirisen lisäksi Infernon nettisivuille lähitulevaisuudessa.


Directed, edited and shot by Sami Sänpäkkilä
Actors: Noora Federley, Ilkka Vekka, Ville Pirinen, Erno Taipale, Teemu Markkula, Ninni Luhtasaari

Blog post about the shoot: http://samisanpakkila.com/2012/09/seremonia-uhrijuhla

Video ISRC: FI-4SP-12-00005

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti