torstai 20. syyskuuta 2012

Mörbid Vomit "Demo 2012"

1. Blood Shall Be Shed 2:34
2. From The Unknown 2:42
3. Embodiment Of Death 2:39
4. Another One To Die 4:26

Kesto: 12:21

www.morbidvomit.com
Facebook
Tosi skenettäjien mielestä bändin eka demö on aina paras ja lahtelaisen Mörbid Vomitin kohdalla tämä pitääkin täysin paikkansa. Siitäkin huolimatta, että kyseessä on vasta alkuvuodesta 2012 perustetun poppoon ensimmäinen demo. Julkaisun köva taso ei tosin aivan täytenä yllätyksenä tule jos jäsenistön taustoja yhtään tietää, karjut kun veivaavat edelleen mm. The Zombissa, The Final Harvestissa sekä Damngodissa.

Nelikon veivaaman death metalin juuret löytyvät 90-luvulta, mutta mistään retroilusta tai vanhan liitön palvonnasta ei kuitenkaan ole kysymys. Kokonaisuus on tuhtia, mutta ennen kaikkea sen totaalinen jylhyys ön todella vakuuttavan kuuloista. Tämä kuuluu niin biiseissä, kurkkuaan kurittavan Ville Ryödin jyhkeässä äänessä kuin tanaköissa soundeissakin. Yhteneväisyyksiä Hypocrisyn alkuaikojen tuotantoon löytyy paljonkin, mutta kyllä Mörbid Vomitilla silti omat rumat ja tunnistettavat kasvönsa on.

Kappaleiden hienous piilee siinä, kuinka näinkin lyhyisiin mittöihin on pystytty tiivistämään ainoastaan kaikki olennainen ja tarvittava ja siltikin kappaleet ovat erittäin monipuolisia. Biiseissä jyrätään ja tikutetaan murakasti aivan kuten DM:ssä pitääkin, mutta tasapainoiseksi kokonaisuuden täydentävät ovelasti tarttuvat melodiat, hyvin keksityt koukut sekä rytminvaihdokset. Kaikista selvimmin tämä on kuultavissa demon eeppisimmässä Another One to Die -päätösraidassa, joka osoittaa ettei yli neljän minutin rajapyykkikään öle orkesterille mikään ongelma.

Jös toinen demo tai mahdöllisesti jopa albumi pistää tästäkin vielä paremmaksi, on klassinen sääntö osoitettu vääräksi jälleen kerran. En tosin epäile hetkeäkään, etteikö Mörbid Vomit pystyisi öksentamaan jatkossakin runsaasti makkaranpaloja sisältäviä rehellisiä laattoja

Are you Mörbid? Yes I äm!

Arvosana: MMMM+


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti