perjantai 15. helmikuuta 2013

Cause for Effect mökeltää jälleen


Tänään julkaistu "Designed And Manufactued" EP katkaisee Cause for Effectin lähemmäs kolmen vuoden mittaiseksi venyneen levytystauon. Vaikkei mitään mahdottomia periaatteellisia mullistuksia musiikki olekaan kokenut, kuulostavat lyhyet ja mutkikkaat örinäpyrähdykset aiempaa kepeimmältä ja selkeimmältä. Osa syy tähän lienee hyvin erotteleva ja lämmihenkinen soundimaailma, jonka ansiosta CfE:n metka venkoilu tuntuu helpommin lähestyttävältä ja mukavasti uusiutuneelta.

Yhtä vähän itse musiikista ymmärtää kuin aiemmistakaan julkaisuista, mutta sen ei kannata antaa häiritä. Duon musiikki kun on siitäkin kummallista, että vaikka sitä ei tajuakaan, kuuntelee yhtyettä mielellään ja session jälkeen on aina hyvällä tuulella. Tähän ei moni musiikki pysty.
"low budget
recordings
and quickly

recorded
sessions

has something
that lack

in top
produced
albums
and it

is the
atmosphere"

"Audiopotential Motel"
Ylläoleva lyriikka kiteyttääkin ainakin yhdeltä osa-alueella mistä CfE:n idelogiassa on kysymys. Siksipä reilu mieskaksikko onkin saattanut ensimmäisen ainoastaan ladattavissa olevan studio EP:nsä saataville ilmaiseksi Bandcampista (mp3, FLAC, AAC) ja Mediafiren (mp3, FLAC, WAV) kautta. Maksaakkin kuulemma saa jos haluaa. Minusta se on jopa suositeltavaa, mutta kuunnelkaa nyt ensin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti