torstai 31. tammikuuta 2013

Inthraced ja Joensuun herätysjuhlat


Olen jo viime vuonna ilahtuneena pannut merkille, kuinka jo vuosia sitten täydellisen tylsäksi taantunut melodic death metal -genre on taas alkanut osoittaa virkoamisen merkkejä. Vuoden 2012 loppukolmanneksessa julkaistut mainiot Pain Confessorin "Incarcerated" sekä Mors Principium Estin "...And Death Said Live" näyttivät, että härmässä ei ole unohdettu mitä sanat melodic, death ja metal genressä oikein tarkoittavatkaan. Antaa niiden ruotsalaisten ja muiden hoidella kaikenlainen tissinläpsyttely ja miehisten genitaalien suuntaan hönkiminen mitä metalliin tulee. Enkä nyt ala tässä väittelemään death metalin syvimmästä olemuksesta tai mikä on oikeaa ja väärää DM:ää. Kyllä minä ainakin tiedän ja teidänkin pitäisi tietää.

Joensuulainen Inthraced-nelikko osoittaa viime vuoden puolella julkaistulla EP:llään, että nuorissa voi hyvinkin olla metallin tulevaisuus. Kolmen biisin "The New Awakening" on juuri oikealla tavalla sekä taidokasta, vauhdikasta että ärhäkkää ja vieläpä niin, että siltä löytyy yllättävänkin paljon omaa ilmettä jo tässä vaiheessa uraa. Jos nyt pieniä InsomniumChildren of Bodom ja jopa Dissection viboja onkin kuultavissa siellä täällä, on yhtyeen musiikki esimerkiksi huomattavasti mielenkiintoisempaa kuin mihin ainoastaan kiertueiden takia identtisen tylsällä sapluunalla uusia levyjä tehtaileva CoB on sinällään kelvollisen "Hate Crew Deathrollin" (2003) jälkeen pystynyt.

Vaikka pieniä sovituksellisia ja tuotannollisia raakilemaisuuksia EP:ltä löytyykin, kuulostaa yhtye muuten varsin valmiilta ja ennen kaikkea varmasti vielä tästäkin musiikillisesti kehittyvältä tapaukselta. Kummasti näitä kolmea kipaletta on tämän tekstin synnyttämisen aikana jaksanut useamman kerran putkeen kuunnella, jaksathan siis sinäkin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti