torstai 3. tammikuuta 2013

Pohjoinen tulee etelästä

Tuoreehko helsinkiläisyhtye Pohjoinen julkaisi männä vuoden alkupuoliskolla kolme ensimmäistä demokappalettaan, mutta miksi ihmeessä kuulen näistä vasta nyt? Yhtyehän olisi ehdottomasti pitänyt mainita heti ensimmäisenä suomalaisen stoner/psykedeelisen raskasrockin pintaraapaisussani!

Pohjoisen musiikissa on mahtavan lämmin ja rouhea soundi, mutta sen suurimmat vahvuudet ovat yksinkertaisen hillittömässä groovessa sekä tarttuvuudessa, josta Vasara käy parhaimpana esimerkkeinä. Astetta raskaampi ja synkempi Black Sabbath henkinen poljento löytyy taas Lopun Alku kappaleesta, joka tuo mieleen ilmeisesti jo nyt edesmenneen hienon Sähköinen Ekstaasi yhtyeen (jonka mainiota tuotantoa on kuultavissa ja ladattavissa Mikseri.net:ssä). Vaihtelevatempoinen Rituaali pelaa hienosti lanaamisen ja vastustamattomasti etenevän rokkaavuuden luomilla jännitteillä ja lopun mystinen tunnelma peilaa nimeä osuvasti.

Bändin kruununa ovat kuitenkin laulaja-kitaristi Tuomo "Tumppi" Kososen mainiosti kokonaisuuteen istuva puhdas valittava lauluääni sekä hänen tulkitsemansa suomenkieliset sanoitukset, jotka tuovat musiikkiin omanlaisen värinsä antavan pohjoisen ulottuvuuden.

Näillä kappaleilla jos millä on hyvä aloittaa vuosi 2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti