lauantai 1. syyskuuta 2007

Paskaa vai vaihtoehto sille?

Paska, tuo kaikkien eläväisten tuottama usein ruskeahko ja haiseva kuona-aine ja tiuhaan käytetty synonyymisana kaikille huonoille asioille on ärsyttävää. Toki isommalla tarpeella käynnin jälkeen sen putsaaminen posliinialttarin laidoista ja pohjasta jurppii ja pistää miettimään, mitä tapahtuikaan sille pönttömallille, johon mainoksen mukaan *piip* ei tartu. Tämä pienoinen ongelma on kuitenkin täysin luonnollinen osa elämän kiertokulkua ja siksi harmistuminen on täysin turhaan. Pienellä vessaharjan sipaisulla ongelma on kirjaimellisesti helposti poispyyhitty. Huomattavasti enemmän verenpainetta sen sijaan nostaa sanan paska käyttäminen huolettomana adjektiivina.

Asian kuin asian luonnehtiminen paskaksi päästää sanojan liian helpolla ja samalla myös oikeuttaa näin tiukan kritiikin tai haisevan vastalauseen jättämisen täysin ilman perusteluita. Ja kuten kaikki vähänkään kritiikkiä antaneet tai saaneet tietävät, perustelematon palaute sisällöstä riippumatta on täysin turhaa. Pikkulapsetkin leikkivät tyypillisesti iloisena omilla jätöksillään nättejä kakkuja taputellen ja osaavat yleensä pahanilkisten kummien opettamana sanoa paska ensimmäisen parinkymmenen osaamansa sanan joukossa.

Paskominen on etenkin heteroseksuaalisten urospuolisten ihmisyksilöiden mielestä sen verran suurta tyydytystä tuottava toimenpide, että siihen tulee suhtautua asiaankuuluvalla hartaudella ja kunnioituksella. Sama pätee myös tuon sanan suusta ulostamisen kanssa, sitä ei koskaan pidä roiskaista huolimattomasti ilman että on valmis saattamaan päkistyksen loppuun asti pyyhkien huolellisesti sanan tuoman kritiikin jäljet tiukoin argumentein. Eihän takalistoakaan tule jättää huonolle pyyhkimiselle tai jarrujäljet ilmestyvät vaivamaan itsensä lisäksi myös lähipiiriä aivan kuten ilmoille päästetyssä huonossa arvostelussakin.

Nykyinen ammattimaisesti mutta harrastuspohjalta hoidettu työpaikkani Pommiradio (www.pommiradio.fi) julistaa itsevarmasti olevansa vaihtoehto kaikelle paskalle. Raskaaseen ja vaihtoehtoiseen musiikin soittamiseen 24/7-periaatteella keskittyvä ainoastaan Internetin kautta kuunneltava radioasemamme on taatusti ainakin vaihtoehto mille tahansa, laatusanojen käyttämisestä on vastuussa kuuntelijat. Näkemyksemme mukaan nykyinen raskaan musiikin tarjonta radiossa on ainoastaan nopeaa helpotusta suurille massoille tarjoavaa paskaa. Hyvää, raskasta ja vaihtoehtoista musiikkia tehdään nykypäivänä sen verran paljon, että ainoastaan pelkästään takuuvarmasti kansaan uppoavien ja viimeistään loputtomalla toistolla päähän taottujen hittien soittaminen tuntuu musiikinystävästä täysin käsittämättömältä. Formaattiradiot eivät suinkaan kuse raskaamman musiikin kuuntelijoita silmään, vaan paskovat suoraan härskisti korvaan.

Meillä Pommiradiossa jutut voivat olla joskus aidosti paskoja, mutta musiikki on taatusti aina sitä itseään eli timanttia. Viiden hyvinkin erilaiset taustat ja musiikkimaun omaava toimittajajoukkiomme takaa, että missään muualla et tule kuulemaan yhtä monipuolista ja runsasta tarjontaa raskaamman musiikin saralla on kyse sitten uusista yrittäjistä, vanhoista parroista, tuntikausia kestävistä artistihaastatteluista, erikoisohjelmista tai normaalista arkiaamuihin ja päiviin tarkoitetusta viihteestä. Mihinkään suuntaan emme kumarra, koska vanha kansakin jo tiesi, että silloin vain pyllistäisi vastakkaiseen suuntaan.

Suomalaiset ovat huonoja antamaan kritiikkiä, vaikka terve, lyhyestikin perusteltu palaute olisi enemmän kuin tervetullutta myös meille Pommiradioon niin kauan kuin sen sisältö on muutakin kuin ”paskaa”. Siinä nimittäin käy helposti niin, että uloste kaatuu vain omaan niskaan. Tärkeintä meidänkin toiminnan suhteen on kuitenkin avoin suhtautuminen ja harmaiden aivosolujen käyttö. Jos tuomiosi on silti ”paskaa”, Pommiradio ei yksinkertaisesti ole sinua varten. Muuten tervetuloa Pommiryhmäläiseksi!

Julkaistu Tuhma 02/07

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti