torstai 17. lokakuuta 2013

Solacide "Waves of Hate" MCD

1. Waves of Hate
2. Your Worst Enemy
3. After the Fall
4. God on Fire (Live)
5. Nothing Weak Survives (Live)

Kokonaiskesto: 31:19


Jo pitkään, joskin eri nimellä, olemassa ollut Solacide julkaisee nyt vasta toisen EP:nsä. Hieman erikoiseksi asian tekee se, että kahta livebonaria lukuun ottamatta biisit ovat samoja kuin vuonna 2006 julkaistulla saman nimisellä demolla, kokonaan uusiksi äänitettyinä toki. Noh, onhan tässä laulaja toki vaihtunut välillä ja visiokin oletettavasti seitsemässä vuodessa jalostunut, joten viimeistä käyttöpäivämäärää ei materiaalilla ole olemassa.

Lahtelaisten black metal soi erittäin melodisesti eikä se myöskään kaihda tehdä mutkia tai eksyä genren ytimestä kohti laitoja. Pitkä kokemus kuuluukin mainiosti soljuvissa sovituksissa sekä kauttaaltaan korvaa miellyttävissä kitaralinjoissa. Niin hyvin kuin paketti onkin kasassa, pientä karsimista olisi voinut tehdä niin kuuden minuutin rajapyykin ylittävässä EP:n nimikappaleessa kuin nippa nappa kahdeksan minuutin ylittävässä Your Worst Enemyssäkin.

Niin osaava kuin Solacide julkaisullaan onkin, jonkinlainen selkeä ja päällekäyvä ominaisilme siltä kuitenkin puuttuu. Serpentin Imperiumin arviossa mainitsema, osin puhtain lauluinkin varustettu ja "vain" viiden minuutin mittainen After the Fall on kieltämättä EP:n TJEU-raita, jonka erilaisia musiikillisia puolia ja ääripäitä hyvin hyödyntävä sävellys on juuri sitä mitä yhtye kaipaa erottuaakseen. 

Arvosana
0 = Megaton
M = Megatiivinen
MM = MikroMega
MMM+ = MiniMega
MMMM = Megamainen
MMMMM = Megalomaaninen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti